Fiecare dintre noi are locuri în care se regăsește. Locuri unde a trăit cele mai frumoase și fericite momente , emoții , sau locuri în care își amintește despre ceva ce poate ar fi trebuit de mult închis . Pentru că,  acele locuri pot avea o însemnătate cu un bagaj de emoții dintre cele mai puțin fericite și deși timpul a trecut , încă pot durea amintirile sau implicările sentimentelor de atunci sau oarecum îți rămân ca niște amintiri pe care nu ai vrea să ți le mai însușești deoarece nu sunt cele necesare sufletului tău. Dar cu toate astea ele rămân. Locurile și amintirile.

    Am adunat în timp și eu astfel de locuri. Locurile pe care acum le vizitez cu drag , deoarece îmi sunt o fericire pentru tine Suflete și îmi pot retrăi o parte dintre cele mai liniștite emoții și amintiri. Și mai sunt și locurile pe care nu le doresc a fi vizitate , dar un gând sau o emoție simțită îmi amintesc de ele. Despre cele dragi ar fi de spus că mereu îmi vor fi o amintire frumoasă de zis , iar despre celelalte o poveste fără prea multe implicări emoționale, doar lecții .

     Știu că locurile dragi mie sunt și cele la care mă gândesc adesea când simt nevoia de un zâmbet plin, cald , sau de un  moment în care pot vedea amintirile și le pot resimți din nou atât cât să nu uit că momentele fericite , locurile , oamenii din viața mea , contează. Contează deoarece totul lor acumulat înseamnă totul unor clipe de răgaz cu fericire pentru mine acum și pentru mine cea din viitor. În locurile dragi observ mereu o altă latură , un gram de o altă frumusețe atât de cunoscută și parcă mereu diferită. Poate simt asta doar în funcție de stările sufletești avute în momentul respectiv și asta influențându-mă să văd și altceva. Sau poate pur și simplu întodeauna va fi ceva frumos de descoperit oriunde , atâta timp cât îmi doresc frumosul în viața mea. Indiferent de ceea ce înseamnă și de ceea ce pot descoperi în acele locuri , ele îmi vor rămâne zâmbet , fericire  pentru a nu uita că tot timpul pot găsi o părticică de frumos sau liniște acolo undeva unde zâmbetul meu era doar pentru mine sau împărțit cu cineva. 

     Despre locurile ce îmi sunt povești din care pot încă învăța , îmi voi aminti mereu să nu uit că indiferent cât de greu ar părea un drum , întodeauna va fi și unul mai ușor sau chiar dacă unele momente par nesfârșite de atâtea greutăți mereu vor fi și momente liniștite pline de pace. Că uneori locurile pe care aleg să le vizitez mă pot duce către o destinație  frumoasă sau către o lecție din care să învăț ceva. Că indiferent de cât aș alege să fug de ele,  acestea rămân acolo mereu și poate cândva pașii mă vor purta din nou pe acele cărări amintindu-mi de mine cea din trecut. De toate greșelile , suferințele sau iubirea pe care am ales să o împărtășesc acolo și de ceea ce acum aleg să simt sau să fac. De o clipă de poveste de mult spusă , dar oarecum după timp în acele locuri povestea poate fi mereu povestită și mereu pot învăța ceva. 

     Că indiferent de câte locuri voi strâge în viața mea ele nu vor dispărea sau nu vor fi uitate atâta timp cât din fiecare am avut de învățat , de zâmbit , de iubit , de a fii și că mereu va fi timp pentru tot ce îmi propun. Mai știu și că decizia îmi aparține de fiecare dată atunci când aleg ceva și că mereu pot găsi acele locuri minunate, dar care pot fi și altcumva povestite. Că sunt părți din povestea mea, poveste care a însemnat totul sau puținul momentului de atunci.

   

Să nu uităm să fim iubire mereu! 💛

Please follow and like us:
Pin Share